Logo

BBQ-Sauce med friske tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

BBQ-Sauce med friske tomater

 

Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste saucer, marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her

 

Portion: 1. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 1 time og 20 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: 2 håndfulde rygeflis – fx hickory

 

# Ingredienser

4 store friske tomater

3 dl økologisk ketchup

2½ l vand

1½ dl æbleeddike

1½ dl tomatpuré

200 g brun farin

150 g honning

½ spsk havsalt

½ spsk løgpulver

½ spsk sellerisalt½ spsk stødt koriander½ spsk stødt spidskommen¼ spsk hvidløgspulver¼ spsk sennepspulver ¼ spsk chilipulver ¼ tsk cayennepeber½ spsk æblegrød pr. dl sauce (eller anden form for frugtgrød)

*

I køkkenet

Hak tomaterne.

Bland alle ingredienser til saucen – på nær æblegrød – i en gryde.

Kog blandingen ved jævn varme i 30-45 minutter.

Køl blandingen lidt og blend blandingen.

Tilsæt æblegrød alt efter, hvor meget sauce der er tilbage.

Hæld saucen over i et ildfast fad.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, lav varme.

Placér fadet midt på grillristen, og tilsæt rygeflis (direkte på risten, i en rygeboks eller blandt briketterne).

Læg låg på grillen, og lad saucen ryge i 20-30 minutter.

Tag fadet af, og afkøl saucen inden servering.

 

Tips: Opbevar saucen i en lufttæt beholder i køleskabet.

Lav evt. frugtgrøden af friske bær.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her