Logo

Andebryst Teriyakimarineret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst Teriyakimarineret


Det er eksotisk og sundt! Andebryst er ret billig mad med indbygget luksusfølelse. Mariner kødet i teriyakisauce, og steg det sprødt på din grill.

 

4 personer. Forberedelse: 1 time og 30 min. (inkl. marineringstid). Tilberedning: 30 min.

Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 270 °C. Kernetemperatur: 58 °C.

Udstyr: Stegetermometer, rygeflis fx æble

 

# Ingredienser:

2 andebryst á ca. 300 g

 

Teriyakisauce:
1,25 dl soja
0,5 dl vand
60 g rørsukker
12 g ingefær, finthakket/revet
12 g hvidløg, presset
1 tsk maizenamel
2 spsk vand

 

I køkkenet

Teriyakisauce:
Hæld soja, vand, sukker, revet ingefær og presset hvidløg i en gryde, og kog det sammen ved middel/høj varme.

Lad saucen boble i ca. 3 min.

Bland maizenamel med 2 spsk vand, og jævn saucen.

Stil den til afkøling.

 

Andebryst:
Rids skindet på andebrysterne i tern. Mariner andebrysterne i den afkølede teriyakisauce i ca. 1 time.

 

Ved grillen

Fyld grillstarteren ¾ op med briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme, 260-270 °C.

Pensl risten med neutral olie.

Grill de marinerede andebryster i ca. 20-25 min., til de har en kernetemperatur på 58 °C.

Læg en lille håndfuld rygeflis på risten direkte over briketterne de sidste 10 min. af grilltiden.

 

Tips: Server de grillede andebryster med grønsager i skåret i små stave rullet i rispapir og med sød chilisauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her