Den bedste opskrift
på yakitori, japanske kyllingespid - Hurtige og nemme grillspid, der er
perfekte til en sommeraften i familiens og gode venners selskab.
Forberedelsestid 25
min. Marineringstid 2·timer. Grilltid 10 min. Til 4 personer
# Ingredienser
10 kyllingelår
(samlet vægt ca. 1 kg),
befriet for skind og
ben, skåret i tern på ca. 2½ cm
1 spsk vegetabilsk
olie
1½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet
sort peber
TIL SAUCEN
1¼ dl hønsebouillon
3 spsk sojasauce
3 spsk mirin (sød
japansk risvin)
2 spsk friskpresset
citronsaft
1 spsk lys farin
¼ tsk friskkværnet
sort peber
8 træspid, lagt i
vand i mindst 30 min.
* Tilberedning
1. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning)
2. Kom kyllingekødet
i en mellemstor skål, hæld olie, salt og
peber på og bland
godt.
Stik spid gennem
midten af kødterningerne, så de rører ganske
let ved hinanden.
Der skal kun være
kød på den ene halvdel af spiddene.
Stil spiddene i
køleskab i 2 timer.
3. Saucen: Bring
ingredienserne i kog på komfuret i en lille gryde og
kog saucen ind til
ca. det halve i løbet af ca. 5 min; rør rundt af og til.
Tag gryden af
varmen.
4. Rens grillristen
grundigt.
Læg en bane dobbelt
alufolie på den del af grillristen, hvor der ikke er ild,
og placer så
spiddene, så den tomme halvdel af træspiddene ligger på alufolien.
Grill kødet over
direkte høj varme ca. 5 min med lukket låg,
til kødet er smukt
brunt.
Vend kødet og flyt
det evt., så alt grilles jævnt.
Tag låget af og
grill kødet i yderligere 5 min.
Vend spiddene
regelmæssigt og pensl sauce på.
Flyt spiddene efter
behov, så de grilles jævnt.
Til sidst skal kødet
være helt gennemstegt.
Tag spiddene af
grillen, anret dem på et serveringsfad og
server dem varme.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk