En sød/syrlig marinade giver masser af saft og smag til
disse lækre spid med svinekød og mango, der får en karamelliseret skorpe, når
de grillsteges.
Forberedelsestid 20
min. Grilltid 5-8 min. Til 4-6 personer
# Ingredienser
900 g benfri
svinekoteletter, befriet for overflødigt fedt og
skåret i 2½-3 cm
terninger
2 spsk olie
2½ dl friskpresset
appelsinsaft
2 spsk honning
1 øko lime, fintrevet
skal og 2 spsk saft fra
½ tsk fintrevet
ingefær
¼ tsk groft havsalt
1 spsk fintstrimlede
friske mynteblade
1 tsk stødt chili,
1 tsk groft havsalt
½ tsk stødt
spidskommen
½ tsk
hvidløgsgranulat
½ tsk tørret oregano
¼ tsk friskkværnet
sort peber
2 store mangoer,
hver på 350-450 g, skrællet og
skåret i 1-2½ cm
store stykker
16 træspid, opblødt!
i mindst 30 min.
* Tilberedning
1. Bland
appelsinsaft, honning, limesaft og -skal, ingefær og
salt i en lille
gryde.
Lad det simre let på
komfuret ved middel varme i 20-30 min,
til det er kogt ind
til 1¼ dl og blevet sirupsagtigt.
Lad saucen køle af
og bland mynte i.
2. Kom kødet i en
skål og hæld olie over i et jævnt lag.
Bland krydderierne,
drys det over kødet og bland alt godt.
3. Sæt skiftevis kød
og mango på spid og lad det trække
i 20-30 min ved stuetemperatur.
4. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
5. Rens grillristen
grundigt.
Grill spiddene over
direkte høj varme og med lukket låg i 5-8 min,
til kødet stadig er
let rosa i midten.
Vend spiddene en
gang og flyt rundt på dem, så alt tilberedes jævnt.
Dryp saucen over og
server spiddene varme.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk