Logo

Burger med butternut- græskar og polenta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burger med butternut- græskar og polenta

 

Byg dine "veggie" burgere med polenta, græskar, selleri, forårsløg, nødder, parmesan og så blandede krydderurter med tomat og grøn salat - egnet til ovne og grill

Til 4-6 personer

 

# Ingredienser

450 g butternut-græskar (225 g i skrællet vægt uden kerner), i grove stykker

1½ dl vand

85 g forkogt polenta

125 g knoldselleri, skrællet og revet

6 forårsløg. fintsnittede

125 g pekannødder, hakkede

50 g parmesan, friskrevet

2 spsk friske blandede krydderurter, finthakkede

2 spsk fuldkornshvedemel

2 spsk solsikkeolie

salt og peber

 

Tilbehør:

4-6 burgerboller

diverse grøn salat

tomatskiver

pommes frites (se en god opskrift her)

*

 

I Køkkenet

Kog græskarternene i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20 min, eller til de er møre.

Hæld vandet fra og hak eller mos det fint.

Kom vandet i en anden gryde og bring det i kog.

Hæld langsomt polentaen i under omrøring og kog den ved svag varme, igen hele tiden under omrøring, i 5 min, eller til polentaen tykner.

 

Tag gryden af varmen og tilsæt græskarmos, selleri, forårsløg, nødder, ost, krydderurter samt salt og peber efter behag.

Ælt det godt sammen og form farsen til 4-6 lige store burgere.

Vend dem i mel, dæk med film og stil dem på køl i 1 time.

 

Ved Grillen

Varm grillen godt op.

Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i 5-6 min på hver side, eller til de er gennemstegte.

Server i de lune boller sammen med diverse grøn salat og tomatskiver, og med pommes frites til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her