Denne salat bruger også indiske smagsstoffer. Hvis du vil, kan du bruge en blanding af halvt søde kartofler og halvt bagekartofler. Giver 4 portioner
# Ingredienser
2 mellemstore søde kartofler, skrællet
4 spsk olivenolie
3 spsk sesamolie
½ tsk spidskommenfrø
½ tsk korianderfrø
2 rødløg i tynde skiver
2 fed hvidløg, hakket fint
saften af 2 limefrugter
350 g kikærter på dåse
4 spsk hakket frisk koriander
ristet sesamfrø til garnering
* Tilberedning
1 Skær de søde kartofler i terninger på 1 cm.
Læg dem i en mellemstor gryde, dæk med vand og bring dem i
kog.
Kog i 5 min. Hæld vandet fra, men bevar kogevandet.
2 Opvarm oliven- og sesamolierne i en stegepande over middel
til lav varme og sauter blidt spidskommen- og korianderfrø.
Tilsæt de skivede løg og lad det simre til de bliver bløde
og klare.
Tilsæt hvidløg og lad det stege i yderligere 2 min.
Rør limesaften i, skru op for varmen og lad det stege i 1-2 min.
Tag det af varmen.
2 Tilsæt æbler, eddike, sukker og dild.
Rør godt rundt og lad det simre til æblerne er møre, 7-8 min.
Rør honning, salt og peber i og giv det yderligere 2 min.
3 Vend forsigtigt kartoflerne og kikærterne ned i
løgblandingen,
tilsæt koriander, bland det forsigtigt og sæt det til side
i mindst 1 time før servering. Server drysset med ristede
sesamfrø.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------