Denne opskrift er en
herlig vegetarisk ret, når den serveres med en grøn salat og sprøde grønsager.
Den er også god som tilbehør til retter med svinemørbrad. Giver 4 portioner
# Ingredienser
1 stor aubergine
skåret i 1 cm tykke skiver
2 fed hvidløg,
hakket meget fint
2 skalotteløg,
pillet og hakket fint
1 serrano-chili uden
kerner og hakket fint
(brug gummihandsker,
når du arbejder med chili)
1 spsk ristet
sesamolie
50 g knasende
jordnøddesmør
1 spsk sojasauce
1 spsk farin
1 spsk friskpresset citronsaft
2¼ dl vand
salt og peber efter
smag
100 g usaltet smør,
smeltet
2 fed knust hvidløg
* Tilberedning
1 Drys
aubergineskiverne let med salt, læg dem i et dørslag og
lad dem dryppe af i
ca. 1 time. Skyl og dup dem tørre.
2 Sauter det hakkede
hvidløg, skalotteløg og chili i sesamolie
i en lille gryde
over middel varme, rør af og til, til grønsagerne
er bløde, men ikke
brune.
Tilsæt
jordnøddesmørret og kog under omrøring i 1 minut.
Tilsæt sojasauce,
farin, citronsaft og vand.
Bring det i kog og
lad det simre til det er reduceret og
begynder at blive
tykt. Smag til med salt og peber.
3 Bland det smeltede
smør og de knuste fed hvidløg i en lille skål.
Pensl auberginerne
med hvidløgssmørret og grill dem over
middel varme i 3-4 min
på hver side eller til de er stegt.
Læg dem på et
serveringsfad og øs saucen henover.
TIPS: Det er lettere
at vende skiverne når de er sat på spid.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------