Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 45 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C.
Den bagte kartoffel skal være sprød udenpå, cremet indeni,
og den må ikke smage af kogt kartoffel. Sådan bliver den bagte kartoffel
perfekt
# Ingredienser
4 bagekartofler
60 g smør
salt
*
I køkkenet
Skyl kartoflerne grundigt, fjern evt. jord og tør dem godt.
Skær et kryds i kartoflerne. Det må ikke gå hele vejen
igennem.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme.
Anbring bagekartoflerne midt på risten, luk låget, og bag
dem i 40-50 min. (afhængigt af størrelse), indtil de er møre.
Når kartoflen åbner sig i krydset, er den bagt færdig.
Tag kartoflerne af grillen.
Pres dem lidt sammen i toppen, så de åbner sig mere.
Kom en klat smør eller cremefraiche i den bagte kartoffel,
og server med friske krydderurter.
TIPS:
Vælg selv størrelsen. Køb store eller mellemstore kartofler
efter smag. ...
Hold kartoflerne fugtfri. ...
Brug ikke folie, det ødelægger den sprøde, bagte smag.
Sørg for god varme i grillen ...
Gnid lidt olie ind i skrællen. ...
Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og salt
ned i krydset.
Bag kartoflerne midt på risten.
Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.