Logo

Bagte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagte kartofler

 

Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 45 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C.

 

Den bagte kartoffel skal være sprød udenpå, cremet indeni, og den må ikke smage af kogt kartoffel. Sådan bliver den bagte kartoffel perfekt

 

# Ingredienser

4 bagekartofler
60 g smør
salt

*

I køkkenet

Skyl kartoflerne grundigt, fjern evt. jord og tør dem godt.

Skær et kryds i kartoflerne. Det må ikke gå hele vejen igennem.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, høj varme.

Anbring bagekartoflerne midt på risten, luk låget, og bag dem i 40-50 min. (afhængigt af størrelse), indtil de er møre.

Når kartoflen åbner sig i krydset, er den bagt færdig.

Tag kartoflerne af grillen.

Pres dem lidt sammen i toppen, så de åbner sig mere.

Kom en klat smør eller cremefraiche i den bagte kartoffel, og server med friske krydderurter.

 

TIPS:

Vælg selv størrelsen. Køb store eller mellemstore kartofler efter smag. ...

Hold kartoflerne fugtfri. ...

Brug ikke folie, det ødelægger den sprøde, bagte smag.

Sørg for god varme i grillen ...

Gnid lidt olie ind i skrællen. ...

Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og salt ned i krydset.

Bag kartoflerne midt på risten.

Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her