Logo

Spidstegt and

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidstegt and

 

Du bør lige prøve at stege en and over spid i grill. Det er slet ikke dårligt! Pragtfuldt skind. Og maven er fyldt med løvstikke (altså andens mave) hvilket giver en pragtfuld smag til kødet. Det værste er at have tålmodighed de to timer, det tager at få anden grillet...

3-4 Portioner

#

1 and, 2-2½ kg renset vægt

andelever og -hjerte

4 kviste løvstikke eller timian

evt. 6 kviste citronmelisse

3-4 sommeræbler.

TILBEHØR: Bouillonkartofler, brøndkarse.

*

Tag overflødigt fedt ud af anden og tør den indvendig med papir fra køkkenrullen.

Skær fedtet i mindre stykker og smelt det af ved svag varme.

Hak lever og hjerte groft og svits det i lidt af andefedtet.

Gnid anden indvendig med salt og peber og læg krydderurter og æblebåde i.

Luk den med kødpinde.

Hug/skær de to yderste vingeled af og hold vinger og lår ind til kroppen med kødpinde.

Pensl den med afsmeltet andefedt.

Sæt anden på det roterende spid og sæt den tæt ved gløderne på en grill.

Brun den 5 min.

 

Sæt derefter spiddet så langt fra gløderne som muligt.

Spidsteg anden ca. 1-1½ time.

Pensl ofte med andefedt og drys af og til med fint salt.

Stik i låret med en kødpind.

Er den saft, som kommer ud klar, er anden mør.

Er den lyserød, skal anden stege lidt længere.

Sæt spiddet tæt ved gløderne de sidste min., hvis anden ikke er sprød nok.

Tag anden af spiddet og læg den på et bræt 5-10 min., før den skæres ud.

 

Skær anden ud og server den med bouillonkartofler og brøndkarse, samt æblerne inden i anden.

 

Bouillonkartofler:

1 kg skrællede kartofler høvles på agurkehøvl og lægges i smurt alufoliebradepande.

Drys lidt salt og peber mellem lagene og hæld ca. 1-2 dl bouillon over.

Sæt foliebakken under anden, ret tæt ved gløderne og vend formen hver 10. min.

Bland i begyndelsen af stegetiden kartoflerne med 2 gafler et par gange.

Kartoflerne er møre samtidig med anden.

 

VARIATION AF TILBEHØR: Fyld kun anden med urter og indmad.

Server den med ristet groft rugbrød, groft salt, smør og en eller to slags salat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.069 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her