Til denne ret kræves en hibachi for at genskabe den originale stil. Har du ikke en hibachi, så brug en ganske almindelig gasgrill eller trækulsgrill.
Giver 4-6 portioner
# Ingredienser
700 g oksetyndsteg
100 g sesamfrø
2 tsk jordnøddeolie
1¼ dl sojasauce
2 spsk mirin (sød risvin)
1 spsk sukker
1 spsk dashi·pulver (japansk fiskebouillon)
1 ¼ dl varmt vand
4 stykker syltet ingefær i skiver
2 forårsløg skåret i tynde strimler
(både det hvide og det grønne)
8-12 metalspid
* Tilberedning
1 Tørrist sesamfrøene i en tykbundet pande over middel
varme,
til de er gyldne. Pas på de ikke brænder på.
2 Hæld de ristede sesamfrø og olien i en blender eller
foodprocessor
og blend til en glat pasta.
3 Bland pastaen med sojasauce, mirin, sukker, dashi-pulver
og
varmt vand i en lille skål. Dæk til og stil den koldt til
den skal bruges.
4 Skær oksekødet i terninger på 2,5 cm og læg dem i en
glasbageform.
Rør marinaden og hæld den over kødet.
Vend det grundigt, så det er dækket på alle sider.
Dæk til og lad det marinere i køleskab natten over.
5 Tag kødet op og stik det på spiddene, gem marinaden.
Sæt to skiver syltet ingefær mellem hvert stykke kød.
6 Pensl kødet med marinaden og grill det over stærk varme i
ca. 10 min.
Pensl med marinaden under stegningen.
7 Ved serveringen placeres kødet på serveringsfadet og
drysses med forårsløg eller sesamfrø.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------