Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Opskrift på grillede lammekoteletter med mynte-yoghurt og
melonsalat. Lam og mynte er en perfekt kombination, så snyd ikke dig selv for
denne ret. Bliver sikkert en af familiens livretter
Til 6 Personer.
# Ingredienser
6 store lammekoteletter a ca. 175 g
1½ dl græsk yoghurt naturel
2 fed hvidløg, finthakkede
1 tsk frisk ingefær, revet
¼ tsk korianderfrø, knuste
Mynte-yoghurt:
1 spsk olie, plus ekstra til at pensle med
1 spsk appelsinsaft
1 tsk valnøddeolie
2 spsk frisk mynte, hakket
salt og peber
*
I køkkenet
Læg koteletterne i en stor fladbundet skål (ikke metal).
Rør halvdelen af yoghurten sammen med hvidløg, ingefær og
korianderfrø i en lille skål og krydr med salt og peber.
Vend koteletterne i marinaden, dæk med film og stil
koteletterne på køl i 2 timer.
Vend dem jævnligt undervejs.
Mynteyoghurt: Kom resten af yoghurten, olie, appelsinsaft,
valnøddeolie og mynte i en lille skål og blend det godt sammen med en
stavblender.
Smag til med salt og peber efter behag.
Dæk mynte-yoghurten med film og stil den på køl.
Ved grillen
Varm grillen godt op.
Skrab marinaden af koteletterne.
Pensl dem med olie og grill dem ved jævn-stærk varme på
grillristen i 5-7 min på hver side.
Server straks med mynte-yoghurten til. En melonsalat vil
også være dejlig.
#
Melonsalat
1 agurk
1
honningmelon
1 salat
hoved
1 spsk citron,
saft
2 spsk olie
1 knsp salt
1 knsp peber, friskkværnet
1 bundt kørvel
*
Skær agurk og melon i grove tern.
Bland med vasket og nænsomt tørret hovedsalat.
Dressing: Bland citronsaft og olie og krydr med salt og
peber.
Hæld over melonsalaten.
Drys med lidt kørvel.