At jage fuglevildt er
kun for jægere, men det kan fremskaffes hos vildthandleren, og er noget andet
til måltiderne end kød og bønner. Det vrimler med høns, ryper; vagtler og vilde
perlehøns og andre mindre fugle.
4 personer
# Ingredienser
2 stk perlehøns
eller andre mindre fugle
2½ dl tør hvidvin
4 skalotteløg eller
forårsløg i tynde skiver
2 kviste frisk
rosmarin
GRILLSAUCE
1 dl olie
4 spsk vineddike med
løg- eller hvidløgssmag
1 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet
sort peber efter smag
# Tilberedning
1. Flæk fuglene en
ad gangen ved at klippe dem op
på begge sider af
rygbenet med en god køkkensaks.
Fjern rygbenet.
Efterlad brystkassen
hel. Vend fuglen om og åbn den.
Tryk den flad med et
fast tryk.
Klargør den anden
fugl på tilsvarende måde.
2. Læg fuglene i et
glasfad, som er stort nok til,
at de kan ligge i et
lag. Hæld vinen over.
Drys skalotteløg
eller forårsløg over sammen med rosmarin,
og lad fuglene
marinere i køleskab mindst 1 time eller op til 4 timer.
3. Imens forberedes
grillsaucen.
I en mindre skål
røres olie, vineddike, sennep og krydderier.
Sættes derefter til
side.
4. Når fuglene er
stegeklare, klargøres en udendørs trækulsgrill,
gas eller elektrisk
barbecue, eller ovngrillen forvarmes.
5. Tag fuglene op af
marinaden og kasser marinaden.
Dup hver enkelt fugl
helt tør med køkkenrulle.
Stik to metalpinde
diagonalt gennem hver fugl for at holde
dem flade, mens de
steger.
Fuglene pensles
efter smag med grillsauce.
6. Læg fuglene på en
olieret rist med skindsiden opad eller
på en smurt,
stanniolbeklædt stegepande, ca. 15 cm fra varmekilden.
Grill og dryp dem
regelmæssigt i ca. 30 min for perlehøns og
20 min. for
markfugle.
Vend fuglene
jævnligt og dryp med den resterende sauce,
til skindet er
sprødt, og kødsaften er klar,
når der med spidsen
af en kniv stikkes i fuglens lår.
7. Benyt
grillhandsker eller grydelapper, når kødpindene fjernes.
Halver fuglene og
server dem straks.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk