Gazpacho er en spansk grønsagssuppe, som spises kold.
Traditionelt set laves Gazpacho af olie, eddike, tomater, agurk, peberfrugt og løg
som alle blendes til suppe.
Forberedelsestid 20
min. Afkølingstid Mindst 8 timer. Grilltid 10-12 min.
Til 4-6 personer
# Ingredienser
6 store
blommetomater
3 mellemstore røde
peberfrugter
2 mellemstore
rødløg, pillet
rapsolie
1 tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet
sort peber
5 dl tomatsaft, plus
lidt mere til at fortynde
4 spsk hakkede,
friske basilikumblade
1 spsk sherryeddike
¼ tsk tabasco
¼ agurk, skrællet,
halveret på langs og udkernet
125 g cremefraiche
(18 %)
* Tilberedning
1. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
2. Fjern tomaternes
stilkefæste, skær tomaterne over på langs
og udkern dem.
Skær peberfrugterne
i brede strimler på langs, rens og skyl dem.
Skær løgene i 1 cm
brede ringe.
Stil 2 strimler
peberfrugt og 2 løgringe til side i køleskabet;
de skal senere hakkes
fint som garniture.
Halver de resterende
tomater, pensl peberfrugtskiver og løgringe
med lidt olie og
krydr med salt og peber.
3. Rens grillristen
grundigt. Grill tomater og peberfrugter 5-8 min
over direkte middel
varme med lukket låg, til skindet bobler op,
og frugtkødet er
mørt.
Vend dem et par
gange og flyt dem, så de bliver ensartet møre.
Grill samtidig
løgringene over direkte middel varme i 10-12 min,
til de er smukt
brune og sprøde.
Vend dem en gang
eller to og flyt dem, så de steges jævnt.
Tag grønsagerne af
grillen og lad dem køle af i en skål.
Fjern evt.
forkullede dele.
4. Purér grønsagsstykkerne
portionsvis i en foodprocessor med
tomatsaft og den
ansamlede grønsagssaft.
Stil det køligt i
mindst 8 timer, helst natten over.
5. Tjek konsistensen
på den afkølede grønsagspuré og
fortynd med lidt
tomatsaft, hvis den er for tyk.
Rør til sidst hakket
basilikum, eddike og tabasco i.
Smag yderligere til
med eddike, tabasco, salt og peber.
6. Hak de resterende
løgringe og peberfrugtskiver samt
den halve agurk
fint.
Anret gazpachoen
kold eller stuetempereret i suppeskåle.
Pynt med en klat
cremefraiche og de hakkede grønsager og server.
1 Vælg peberfrugter
med flade sider, så er det
lettere at fjerne
ribber og stilkefæste.
2 Jo fladere siderne
er, jo mere overflade bliver
der karamelliseret
på den hede grillrist.
3 Blommetomater med
fast frugtkød bevarer faconen,
når de grilles, også
når skindet bobler op.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk