Bliv inspireret med grillABC's opskrifter på desserter, som
kan tilbedes på din grill. Grillet gedeost med mandler og ahornsirup kan forberedes
på kun 15 min.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode:
Direkte. Sværhedsgrad: Let.
Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: støbejernspande
# Ingredienser
8 små ruller gedeost, ikke for hårde eller bløde (diameter
3-4 cm) fx Chavignol eller Crottin de Chèvre
Ahornsirup
200 g pillede mandler
2 kviste frisk timian
Blåbærkompot
400 g blåbær
200 g sukker
4 spsk vand
Sukkerbrød:
2 ciabattaboller
2 spsk sukker
*
I køkkenet
Pensl gedeostene med ahornsirup, og drys derefter
mandelflagerne over.
Skyl timianen, og pluk bladene af stilkene.
Drys bladene hen over ostene.
Skyl blåbærrene, og kog dem sammen med sukker og vand.
Skær ciabattastykkerne i meget tynde skiver, og drys
derefter lidt sukker over dem.
Ved grillen
Varm grillen op (direkte varme).
Sæt stegepanden på risten, og lad den varme op.
Brun ciabattaskiverne let på panden, og fjern dem derefter.
Anbring ostene på panden, og steg dem ganske kort på begge
sider.
Servér dem varme med blåbærkompot, frisk timian og
sukkerbrød.