Pekanfirkanter er
traditionelt tilbehør ved grillmiddage. Disse firkanter er en variation over
det klassiske tema og går godt sammen med alle dine yndlings-grillretter. Giver
ca. 24 stykker
# Ingredienser
300 g kold usaltet
smør, skåret i skiver
50 g flormelis
et drys salt
225 g hvedemel
1 stort æg, pisket sammen
350 g farin
1¾ dl gylden sirup
1½ spsk
vaniljeekstrakt
450 g pekannødder i
halve
* Tilberedning
1 Forvarm ovnen til
190 °C.
2 Kom halvdelen af
smørret, flormelis og salt i en foodprocessor.
Blend til du kan
begynde at se fugtige klumper.
Tilsæt melet og det
piskede æg og blend til det bliver til en dej.
3 Pres dejen ned i
bunden og omkring 2 cm op ad siderne på en
bageform på 23 x 23
x 5 cm.
Bag den til bunden
er gyldenbrun, ca. 20-25 min.
Tag den ud og lad
den køle lidt af, men sluk ikke for ovnen.
4 Bring resten af
smørret, farin og sirup i kog i en tykbundet gryde
under hyppig
omrøring. Lad det koge i 2 min.
Tilsæt vanilje og
pekannødder.
Tag gryden af varmen
og hæld pekanblandingen i tærtebunden.
Sæt den i ovnen igen
og bag til fyldet stivner og begynder at boble,
ca. 25 min.
Tag den ud og lad
den afkøle fuldstændig på en rist.
Før serveringen
skæres kagen i 5 cm firkanter.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------