Duften af grill og røg – den danske sommers aroma – møder din
næse, synet af bær i portvin møder dine øjne, så kommer smagen af den letrøgede
brie og du vil føle dig som i himlen.
Personer: 4. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 25 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 180 °C.
Udstyr: støbejernspande eller alubakke, 1 håndfuld rygeflis
fx æble eller kirsebær
# Ingredienser
1 brie á 200 g
Bær:
100 g brombær
100 g blåbær
frisk estragon efter smag
2 spsk brun farin
1 dl portvin
*
I køkkenet
Skyl bær og estragon, og hak estragonen fint.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, middelhøj varme. Sæt
støbejernspanden på grillristen, og lad panden varme op i 5-8 min.
Brug evt. en alu-bakke, hvis du ikke har en pande.
Hæld brun farin på, og lad den smelte.
Tilsæt bær – og portvin.
Lad kompotten simre i ca. 10 min.
Drys hakket estragon over efter smag.
Tag panden eller bakken af grillen, og lad kompotten køle
af.
Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme.
Læg en håndfuld rygeflis på risten eller i en rygeboks,
direkte over briketter eller brænderrør.
Læg osten på grillristen (evt. en grønsagsbakke), når røgen
udvikler sig.
Luk grill-låget, og ryg osten i ca. 10 min. til den er blød
indeni.
Tag osten af, og servér straks med kompot.
Tips: Brug evt. pære i stedet for bær. Server gerne med
knækbrød til.