De originale amerikanske majsbrød er her bagt i ovnfaste muffin-forme
og serveret i stykker som tilbehør til mange retter, herunder chili con carne.
Personer: 8. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Muffin-forme,
bagesten
# Ingredienser
250 g hvedemel
1 spsk bagepulver
250 g groft majsmel
2,5 dl mælk
50 blødt smør
2 æg
2 tsk salt
olie til pensling
*
I køkkenet
Bland alle ingredienserne i en skål, og rør dem sammen til
en jævn masse.
Pensl formene med olie, og fyld dem halvt med dejen, som
hæver under bagning.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme.
Placer bagestenen midt på risten og lad den varme godt op.
Stil formene med majsbrødsdejen på bagestenen.
Bag brødene i 15 min.
Kontrollér, om brødene er færdigbagte ved at stikke en lille
kniv eller strikkepind ind i dem – hvis der ikke sidder dej fast på den, når
den kommer ud, er brødene færdige.
Lad dem køle af i 5 min. inden servering.