Traditionen tro skal der varme hveder på bordet Store
Bededagsaften. Her får du en opskrift på grove hveder på grillen - så kan du
nyde dem med god samvittighed ...
Personer: 8. Forberedelse: 2 timer og 15 min. Tilberedning:
25 min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Bagesten m/bageplade, bradepande.
# Ingredienser
50 g gær
100 g smør
2½ dl vand
2½ dl mælk
2 æg
1 tsk salt
2 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
ca. 700 g hvedemel
ca. 300 g grovmel
*
I køkkenet
Smuldr gæren i en skål.
Smelt smør, og tilsæt vand og mælk.
Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld
den i skålen med gæren.
Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter begge slags mel.
Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller.
Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og
lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme.
Varm bagestenen op i ca. 5 min.
Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20
min., til de er gyldne på toppen.
Tips: Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og
grill dem med skærefladen nedad.
Bollerne kan også bages i en bradepande, så de ligner
rigtige hveder.