Logo

Havrecookies

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havrecookies

 

Havre cookies. DET BEHØVER DU- er du en cookie-fan, og denne grill version med havregryn, mørk chokolade og hasselnødder er klart med i top 3 af de bedste cookies

 

Personer: 15. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr: Bagesten med bageplade

 

# Ingredienser

75 g smør
250 g brun farin
25 g sukker
½ vaniljestang
1 stort æg
lidt salt
300 g havregryn
½ tsk bagepulver
100-200 g hvedemel
100 g mørk chokolade (min. 60 % kakao)
50 g hasselnødder 

*

I køkkenet

Smelt smørret i en kasserolle, tag den af varmen, og tilsæt den brune farin.

Pisk sukkeret sammenmed kornene fra den halve vaniljestang, æg og salt, indtil massen skummer.

Bland havregrynene i, og vend derefter massen i smørblandingen.

Tilsæt bagepulver og hvedemel.

Tilsæt melet lidt adgangen, og pas på, at dejen ikke bliver for tør.

Du får muligvis ikke brug for alt melet – det afhænger af æggets størrelse.

Hak chokoladen og hasselnødderne groft i ensartede stykker, og bland begge dele i dejen.
Rul dejen til en ca. 5 cm tyk pølse i et stykke bagepapir, og stil den til afkøling i køleskabet.

Så er den nemmere at skære i skiver senere.

Skær dejen i 1½-2 cm tykke skiver, og læg skiverne på bagepapir på en bageplade.

 

Ved grillen

Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 180 °C.
Læg derefter bagestenen midt på grillristen, sæt låget på grillen, og forvarm den i 10 minutter.
Anbring bagepladen med cookies på stenen, og bag dem under låg i 8-12 minutter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her