Logo

Chokoladekage med mørk ganache

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladekage med mørk ganache

 

Mørk og lækker med dyb smag af chokolade og svampet og luftig i konsistensen. Super lækker kage og det ganache smager vildt godt, så det bliver næsten ikke bedre!

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Kageform

 

# Ingredienser

175 g smør
175 g mørk finthakket chokolade
3 æg
250 g sukker
Korn fra ½ stang vanilje eller ½ tsk. vaniljesukker
115 g hvedemel

Ganache:
¼ piskefløde
75 g 70 % chokolade

Syltede kvæder:
2 kvæder
250 g sukker
2,5 dl vand
1 brev Earl Grey te
½ vaniljestang

*

I køkkenet

Varm fløde op i en gryde, tilsæt chokoladen, og rør til den er smeltet.

Sæt ganachen på køl.

 

Skræl kvæderne, fjern kernehuset og skær dem i både.

Kog vand op med sukker, te og flækket vaniljestang.

Kog sukkerlagen ind, til den tykner. Stil den til afkøling.

 

Beklæd en kageform med bagepapir.

Smelt smør og chokolade i en kasserolle, og lad det køle lidt af på køkkenbordet.

Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen, og vend den afkølede chokolademasse i.

Tilsæt mel, og fordel dejen i en kageform.

 

Ved grillen

Bag kagen i ca. 30 min. ved indirekte middelhøj varme, 180-200° C.

Tag ganachen ud af køleskabet, når kagen er bagt, og pisk den op til en luftig masse.

Server ganache og syltede kvæder til kagen.

 

Tips: Lav dobbeltportion af kvæderne, og lad dem stå i siruppen, så har du altid lidt lækkert tilbehør til en grillet kage.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.319 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?
Effektiv reklame - klik her