Logo

Sursødt græskar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sursødt græskar 

 
Se alle de forskellige opskrifter på både lette og lækre typer tilbehør, som på perfekt vis understreger grillens mange muligheder til din smag.
Til 6 glas à 250 g. Tilberedningstid: ca. 50 min (plus 1 uge trækketid)

 
# Ingredienser
300 g svesker
2½ dl armagnac
1 stykke hel ingefær (ca. 20 g)
750 g små løg
1 græskar (ca. 1,2 kg)
3¾ dl hvidvin
3¾ dl hvidvinseddike
500 g flydende honning
5 laurbærblade

 
* Tilberedning
1 Hæld armagnacen over sveskerne og
lad dem trække tildækket natten over.

 
2 Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
Skræl græskarret, fjern kerner og trævler og
skær frugtkødet i tern. Pil løgene.

 
3 Bring hvidvin, eddike, honning, laurbærblade og
ingefær i kog i en gryde.
Lad løgene simre heri i ca. 20 min ved svag varme.
Tag dem op med en hulske og sæt dem til side.

 
4 Kom græskarternene i lagen og giv dem ca. 5 min
til de bliver klare.
Kog græskarternene ad flere omgange, hvis der er mange.

 
5 Kom skiftevis lag af græskar, løg og svesker i grundigt
skyllede glas.
Kom sveske-armagnacen i lagen og hæld det hele i glassene.
Luk glassene til og lad dem trække godt i ca. 1 uge.
De syltede græskar kan holde sig i 4-6 måneder på et køligt sted.

 
Pr. glas ca. 2644 kJ/631 kcal. 5 g protein, 1 g fedt, 111 g kulhydrater

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her