En nem og hurtig opskrift på grillede sværdfiskesteaks, som har
en naturlig mild og sød smag med nogle enkle krydderier og en perfekt bruning!
Forberedelsestid 20
min. Marineringstid 1-2 timer. Grilltid 8-10 min. Til 4 personer
# Ingredienser
4 sværdfiskebøffer,
hver på 230-280 g og
2½ cm tykke
4 citronbåde
1 lille håndfuld
egeflis, opblødt mindst 30 min.
TIL MARINADEN
4 spsk rapsolie
saft og revet skal
af 1 økologisk citron
2 spsk finthakkede
friske dildkviste
1 spsk finthakket
hvidløg
1 tsk stødte røde
chiliflager
¾ tsk groft havsalt
½ tsk tørret timian
TIL SMØRRET
3-4 spsk smuttede
hele mandler
3 store fed hvidløg,
pillet
3 spsk blødt smør
1 spsk finthakkede
friske dildkviste
½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet
sort peber
* Tilberedning
1. Bland marinaden i
en lille skål.
2. Læg sværdfisken i
et lag på en tallerken.
Øs al marinaden over
bøfferne og vend dem i marinaden,
til de er jævnt
dækket.
Læg plastfolie over
og lad fisken marinere 1-2 timer i køleskab.
3. Rist mandler og
hvidløg ved middel varme på en tør pande
på komfuret, til de
har fået mørke pletter; rør rundt af og til.
Tag dem op og lad
dem køle af.
Hak dem meget fint.
Bland dem i en lille
skål med de øvrige ingredienser til smørret,
og mos det godt med
bagsiden af en gaffel.
Stil smørret
tildækket på køl i mindst 1 time før servering.
4. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
Kom egeflis på
gløderne.
5. Tag fisken op af
tallerkenen og lad overflødig marinade og
væde dryppe af.
Rens grillristen
grundigt.
Grill fisken over
direkte høj varme med lukket låg i 8-10 min,
og vend stykkerne en
gang, til kødet stadig er saftigt, men
ikke længere
gennemsigtigt i midten.
Flyt evt. rundt på
stykkerne.
Anret dem på
portionstallerkener med en klat smør og
server dem varme med
citronbåde til.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk