Skift den traditionelle hjemmelavede burger med oksekød ud
med en lakseburger. Server den skønne laks i en sprød burgerbolle fyldt op spinat
og en dejlig dressing.
Til 4-6 personer
# Ingredienser
300 g kartofler, skrællede og i tern
450 g frisk laksefilet, uden skind
175 g friske spæde spinatblade
50 g pinjekerner, ristede
2 spsk citronskal, fintrevet
1 spsk persille, finthakket
2 spsk hvedemel
2 dl cremefraiche 18%
4 cm agurk, skrællet og finthakket
2 spsk solsikkeolie
salt og peber
Tilbehør:
4-6 burgerboller
cherrytomater
*
I Køkkenet
Kog kartoflerne i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20
min, eller til de er møre.
Hæld vandet fra, mos dem og stil dem til side.
Skær laksen i mindre stykker.
Gem lidt spinatblade til anretningen og blancher resten i
kogende vand i 2 min.
Lad dem dryppe af, pres væden ud af dem og hak dem.
Kom spinaten op i en foodprocessor sammen med laks,
kartofler, pinjekerner, 1 spsk citronskal, persille samt salt og peber.
Blend det sammen ved hjælp af pulsknappen.
Form farsen til 4-6 lige store burgere, vend dem i mel, dæk
med film og stil dem på køl i 1 time.
Rør cremefraiche, resten af citronskallen og den hakkede
agurk sammen i en skål, dæk med film og stil det på køl.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
4-6 min på hver side, eller til de er gennemstegte.
Server burgerne i de lune boller sammen med resten af
spinatbladene, cremefraichedippen og med cherry tomater til.