Find inspiration til en festlig middagsret med denne
opskrift på lammekølle med pommes Anna.
Personer: 4. Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 2,5 time.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.
# Ingredienser
1 lammekølle a 2 kg med ben
10 fed hvidløg
6 rosmarinstilke
1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet sort peber
Pommes Anna:
1½ kg bagekartoffel
2 løg
1 fed hvidløg
250 g smør
salt og friskkværnet sort peber
I køkkenet
Skær små lommer i lammekøllen.
Pil hvidløgsfeddene, og stik dem og skyllede rosmarinstilke
deri.
Vask citronen, riv skallen, og smør lammekøllen ind i
citronskal, salt og peber.
Sæt lammekøllen på rotisseriet, og spænd den fast med
rotisseri-gaflerne.
Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
Pil og hak løg og hvidløg, og smelt smørret.
Bland løg, hvidløg og smør.
Læg et lag kartofler i et ildfast fad, derefter et lag
hvidløgssmør, krydr med salt og peber – og gentag i lag, indtil du ikke har
flere kartofler.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til indirekte varme.
På en kulgrill skal du bruge det, der svarer til knap én
grillstarter klargjorte briketter.
2. Sæt rotisseriet i grillen, og tænd motoren.
Grill nu lammekøllen under låg i halvanden time.
3. Stil så fadet med kartofler ind midt på risten, læg låg på igen og grill,
indtil kartoflerne er møre. Det tager omkring en time. Servér kartofler og
skiver af lammekøllen sammen – eventuelt med en grøn salat vendt med
vinaigrette.
Tips: Pommes Anna er en alsidig kartoffelret, som du kan
anvende til alverdens kød. Lav evt en større portion, og gem den på køl. Skær
den ud i firkantede stykker dagen efter, og steg dem på panden. Så har du nemt
tilbehør til aftensmaden!