Logo

Lammekød med chutney af valnødder og løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekød med chutney af valnødder og løg 

 
Chutneyen er en krydsning mellem en traditionel chutney og en løgmarmelade og kombinerer nøddernes sprødhed med den frugtagtige løgsmag. Giver 4-6 portioner

 
# Ingredienser
1 kg løg i tynde skiver
4 spsk olie
450 g æbler, skrællet, uden kernehus og hakket
2¼ dl rødvin
225 g sukker
havsalt og friskkværnet sort peber
¾ dl rødvinseddike
225 g valnødder, hakkede
friskpresset citronsaft efter smag
1¼ kg skært lammekød uden ben fx fra lammekølle

 
* Tilberedning
1 Til valnødde-løgchutneyen varmes olien i en stor, dyb stegepande
og løgene steges til de er blevet bløde, ca. 10 min.

 
2 Tilsæt æblerne og rødvinen og lad dem simre til æblerne er kogt, ca. 20 min.

 
3 Rør sukker, salt, peber og vineddike i og kog i yderligere 30 min til
chutneyen er begyndt at blive tyk og det meste af væden er opsuget.

 
4 Tilsæt valnødder og citronsaft og rør det godt sammen med blandingen.
Lad det koge i yderligere 10 min, indtil al væsken er forsvundet.
Tag det af varmen og sæt det til side.

 
5 Grill lammet over middel varme og under låg, 25 min per halvkilo
til gennemstegt og 22 min per halvkilo til medium, eller
til stegetermometeret viser 75 °C, for gennemstegt eller 70 °C ved medium.
Server sammen med valnødde-løgchutneyen.
Chutneyen kan gemmes i køleskab i en lufttæt beholder i 3-4 uger.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her