Chutneyen er en krydsning mellem en traditionel chutney og en løgmarmelade og kombinerer nøddernes sprødhed med den frugtagtige løgsmag.
Giver 4-6 portioner
# Ingredienser
1 kg løg i tynde skiver
4 spsk olie
450 g æbler, skrællet, uden kernehus og hakket
2¼ dl rødvin
225 g sukker
havsalt og friskkværnet sort peber
¾ dl rødvinseddike
225 g valnødder, hakkede
friskpresset citronsaft efter smag
1¼ kg skært lammekød uden ben fx fra lammekølle
* Tilberedning
1 Til valnødde-løgchutneyen varmes olien i en stor, dyb
stegepande
og løgene steges til de er blevet bløde, ca. 10 min.
2 Tilsæt æblerne og rødvinen og lad dem simre til æblerne er
kogt, ca. 20 min.
3 Rør sukker, salt, peber og vineddike i og kog i yderligere
30 min til
chutneyen er begyndt at blive tyk og det meste af væden er
opsuget.
4 Tilsæt valnødder og citronsaft og rør det godt sammen med
blandingen.
Lad det koge i yderligere 10 min, indtil al væsken er
forsvundet.
Tag det af varmen og sæt det til side.
5 Grill lammet over middel varme og under låg, 25 min per
halvkilo
til gennemstegt og 22 min per halvkilo til medium, eller
til stegetermometeret viser 75 °C, for gennemstegt eller 70 °C
ved medium.
Server sammen med valnødde-løgchutneyen.
Chutneyen kan gemmes i køleskab i en lufttæt beholder i 3-4
uger.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------