Bagte grønsager med timian og kylling på grill. En smuk ret,
hvor det hele ryger på grillen og næsten passer sig selv.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time og 5
min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 220 °C. Kernetemperatur:
75 °C.
Udstyr: Kyllingeholder Stegetermometer
# Ingredienser
1 hel kylling a 1500 g.
salt og peber
hvidvin efter behov
Grønsager:
6-8 kartofler
2 rødløg
2 gulerødder
1 rød og gul peberfrugt
frisk timian
2 fed hvidløg
salt og peber
*
I køkkenet
Skyl og tør kyllingen af, og gnid den med salt og peber.
Skræl kartoflerne, gulerødder og pil rødløg og hvidløg, og
skyl timianen og peberfrugt.
Skær kartoflerne og peberfrugt i grove tern, og hak rødløg
og hvidløg.
Læg grønsagerne og timian i bunden af kyllingeholderen, og
kværn salt og peber over.
Hæld hvidvin i fordybning i midten af kyllingeholderen, og
sæt kyllingen på.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte, høj varme (220° C).
Sæt kyllingeholderen midt på risten, læg låget på grillen,
og grill nu i ca. 60 minutter.
Tjek kernetemperaturen på kyllingen – den skal være 75 °C,
for at kyllingen er gennemstegt.
Tips: Vend evt 3 spsk. honning og balsamico over grønsagerne
de sidste 5. min af stegetiden