Logo

Kylling krydret og lagt i pitabrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling krydret og lagt i pitabrød

 

Lækre og sunde pitabrød med marinerede kyllingestykker og lækker hjemmelavet chilisauce. Pitabrødene kan laves i forvejen og ...

Til 4 Personer. Familiens livretter

 

# Ingredienser 

500 g kyllingebryst uden skind og ben, i 2½ cm store tern

3 spsk yoghurt naturel

1 tsk chilipulver

3 spsk limesaft

1 spsk frisk koriander, fintsnittet

1 frisk grøn chili, uden kerner og finthakket

1 spsk solsikkeolie

 

Chilisauce:

2 spsk solsikkeolie

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, knuste

4 store tomater, flåede, uden kerner og hakkede

2 friske røde chilier

et nip stødt spidskommen

salt og peber

 

Tilbehør:

4 pitabrød

¼ icebergsalat, strimlet

2 tomater, i tynde skiver

8 forårsløg. fintsnittede

1 spsk citronsaft

8 syltede jalapeño-chilier, afdryppede

*

 

I køkkenet

Kom kyllingen op i en stor skål.

Pisk yoghurt, chilipulver, limesaft, frisk koriander, grøn chili og solsikkeolie sammen i en skål og krydr med salt og peber.

Fordel marinaden over kyllingen og vend det godt sammen.

Dæk med film, stil kyllingen på køl og lad den marinere i 2 timer.

 

Chilisauce: Varm olien op i en lille gryde. Tilsæt løg og hvidløg og svits det ved svag varme under jævnlig omrøring i 10 min, eller til løget er let gyldent.

Tilsæt tomat, chili og spidskommen og krydr med salt og peber.

Lad saucen simre ved svag varme i 15 min, eller til den er tyknet.

Stil chilisaucen ude i siden af grillen for at holde den varm.

 

Lad kyllingen dryppe af, men gem marinaden.

Sæt kyllingen på stålspid eller træspid der er udblødt i vand i 30 min.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Grill spiddene på grillristen ved jævn-stærk varme i 6-10 min, eller til de er gennemstegte.

Vend dem jævnligt undervejs og pensl dem med marinaden.

Lun i mellemtiden pitabrødene på grillen og åbn dem lidt med en kniv.

Tag kyllingen af spiddene og fyld den i brødene sammen med salat, tomatskiver og forårsløg.

Stænk med citronsaft og slut af med et par syltede chilier.

Server straks med chilisaucen til.

 

 

Info: Pita eller pitabrød er et rundt hvede fladbrød med gær. Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i det tyrkiske køkken og ellers i middelshavsregionen

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her