Den skarpe citrussmag i denne glasering fremhæver sødmen i salsaen, hvad der giver en pragtfuld smagskontrast i hver bid. Du vil elske det! Giver 4 portioner
# Ingredienser
4 kyllingebryster a 100-125 g
TIL CITRUSGLASERINGEN:
1 spsk usaltet smør
75 g rødløg skåret i tern
½ dl appelsinsaftkoncentrat
1¼ dl kyllingefond
2 spsk mørk rom
2 spsk honning
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk citronskal
1 spsk frisk timian, knust
1 tsk havsalt
TIL SALSAEN
3 mellemfaste modne pærer, uden kernehus og skåret i
terninger
75 g brøndkarse
75 g fintskårne forårsløg (både det hvide og det grønne)
40 g smuldret gorgonzola
2 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike
* Tilberedning
1 Smelt smørret i en pande over middel til stærk varme.
Tilsæt løget og sauter til det begynder at blive blødt. 2-3 min.
Tilsæt de resterende ingredienser undtagen
kyllingestykkerne.
Bring blandingen i kog, skru ned og lad den simre til den er
reduceret til det halve.
Si blandingen og sæt den til side.
2 Kom salsaingredienserne en mellemstor skål og bland dem
forsigtigt.
Dæk til og sæt den til side ved stuetemperatur.
3 Pensl kyllingebrysterne med saucen og grill dem over
middel til stærk varme,
mens de pensles hyppigt.
Vend dem kun en enkelt gang og giv dem 4-5 min på hver side
eller
indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.
Læg dem på et serveringsfad og hold dem varme.
4 Kom resten af saucen i en lille gryde.
Bring den i kog og reducer den til en sirupsagtig
konsistens, 2-3 min.
Øs den over kyllingestykkerne og server med salsaen.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes
med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------