Til denne lækre andesteg kan du servere en skøn
blomme-rabarberkompot og dejlige sommerkartofler. Det du'er bare
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1,5-2 timer.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 175 °C
# Ingredienser
1 and a 3 kg
Blomme-rabarberkompot:
6-8 modne blommer
3 rabarberstilke
2 skalotteløg
3 spsk brun farin
3 spsk rom
1 spsk æblecidereddike
salt og peber
Sommerkartofler:
1 kg små forkogte kartofler med skræl
1 bundt persille
½ bundt estragon
1 stort rødløg
1 usprøjtet citron
3 spsk æbleeddike
½ dl olie
1 lille glas kapers
salt og peber
*
I køkkenet
1. Skyl og tør anden.
2. Skyl blommerne, skær dem i kvarte og fjern stenene.
Skyl rabarberstilkene, og skær dem i grove stykker.
Pil løgene, og skær dem i grove tern.
Vend dem, rabarber og blommer med brun farin og rom.
3. Fyld anden med blandingen, og sæt anden på spiddet til
rotisseriet.
Fastgør den med gaflerne til rotisseriet.
4. Skær de forkogte kartofler i halve.
Skyl krydderurterne, og slyng dem, pil løget, og hak det
hele fint.
Skyl citronen, og riv skallen af den, og bland den med
æbleeddike, olie, krydderurter og rødløg. Vend kartofler i sammen med kapers –
uden lage.
Smag til med salt og peber.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til indirekte varme.
Bruger du en kulgrill, skal du tænde det, der svarer til
trekvart grillstarter briketter.
2. Sæt spiddet med anden fast, tænd motoren, og læg låget på
grillen.
Grill nu anden i 1½-2 timer – brug et stegetermometer til at
måle kernetemperaturen med.
Den skal være 75 °C.
3. Tag fyldet ud af anden.
Rør det sammen, og smag til med æbleeddike, salt, peber og
evt ekstra brun farin.
Servér med sommerkartofler og andesteg.