Logo

Andebryst med appelsin og rødvinssauce - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst med appelsin og rødvinssauce - og grillABC.dk 

 
Grillet andebryst med spændende rødvinssauce med appelsin. Klar til servering anrettet ovenpå kartoffelmos og en bund af karamelliserede løg
Forberedelse 15 min + 1 times marinering. Stegetid 15 min. 4 personer 

 
# Ingredienser
4 andebryster uden ben
1 stor appelsin, revet skal og saft
1 fed hvidløg, knust
1 skalotteløg, finthakket
1 laurbærblad
2,5 dl rødvin
2 spsk balsamicoeddike
1 tsk sukker
salt og friskkværnet sort peber
3 spsk ribsgelé

 
* Tilberedning
1. Brug en skarp kniv og fjern alt overflødigt fedt eller skind,
der hænger ud over kanten af kødet (se tip fra kokken nedenfor).
Rids fedtet i rombemønster helt ind til kødet.
Læg kødet i et enkelt lag i et fladt fad, fordel den revne appelsinskal
og gnid den ind i fedtet.
Drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og
hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet.
Lad det marinere i mindst 1 time.

 
2. Tag andekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af.
Hæld resten af marinaden i en lille kasserolle, tilsæt balsamicoeddike
 og sukker og bring marinaden i kog.
Lad den simre, til den er kogt ind til det halve.
Sigt marinaden over i en ren kasserolle, smag til med salt og peber
og pisk ribsgeleen i.
Lad saucen koge i endnu 1-2 min, til den er kogt en smule ind.

 
3. Læg imens andekødet med skindet nedad på stegeristen og
grill det direkte over lav varme i 9-10 min, til skindet er gyldent.
Vend kødet og lad det grille yderligere 8-9 min, til det er blevet
fast at røre ved og gennemstegt.

 
4. Skær kødet i skiver og server med den varme sauce til.
Skær andebrysterne i fine tynde skiver og server straks med andesauce
og dit favorit-tilbehør eller prøv en sund og lækker salat.

 
Tip fra kokken
Andeskind har et meget højt fedtindhold, så det er vigtigt at fjerne
overflødigt fedt for at undgå, at ilden blusser op. Hvis det sker,
må man flytte kødet væk fra den direkte varme et øjeblik,
så flammerne kan dø hen, og derefter fortsætte stegningen.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her