Opskrift på smørmør svineskank med sprød svær. Server skanken med den sprøde svær sammen med stegte babykartofler og cremet
peberrodssauce...
Personer: 4. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 2-3 timer.
Grillmetode: Direkte/Indirekte.
Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Stegegryde
#Ingredienser
2 svineskanke á 1 kg
12 skalotteløg
3 gulerødder
¼ knoldselleri
1 porre (kun det grønne)
frisk peberrod
5 kviste timian
25 g smør
7,5 dl kyllingefond
1,5 dl fløde
salt og peber
evt. lidt majsmel til jævning
*
I køkkenet
Rids svineskankerne på kryds og tværs, i et stort mønster.
Pil skalotteløgene. Skyl og skræl gulerødder og
knoldselleri.
Skær dem og den skyllede porre i rustikke tern på omkring 2x2 cm.
Skræl peberroden, og riv den fint.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Brug kulbakker, så det er nemt at skifte til indirekte
varme.
Anbring stegegryden i risten, luk låget til grillen, og lad
gryden varme op i 5-10 min.
Smelt smørret i den varme stegegryde.
Tilsæt grønsager, de hele skalotteløg og timiankvistene, og
steg det hele af i omkring 3 min. – det må ikke få farve.
Tag stegegryden af risten, og flyt kulbakkerne ud til
siderne, så du kan fortsætte tilberedningen med indirekte varme.
Sæt stegegryden tilbage i risten, og anbring svineskankerne
oven på grønsagerne.
Tilsæt kyllingefond, og sæt låget på stegegryden.
Lad det hele simre i omkring 2-2½ time, eller indtil
skankerne har en kernetemperatur på ca 90 °C.
Fjern skankerne og grønsagerne fra stegegryden, og lad
væsken løbe af dem.
Drys svinekødet med salt.
Hæld fløden i stegegryden, og bring den til kogning.
Krydr med salt, peber og peberrod.
Tilsæt grønsagerne til saucen, når den har fået den ønskede
konsistens.
Tag stegegryden af grillen, stil den til side, og servér
senere grønsagerne fra stegegryden.
Øg temperaturen i grillen til 230-240 °C.
Læg skankerne på grillristen, når den er godt varm.
Steg dem i ca. 20 min. Kontrollér jævnligt, at de ikke
brænder på.
Tag skankerne af grillen.
Varm saucen og grønsagerne op, mens kødet hviler.
Servér retten rygende varm, fx med stegte babykartofler.
Tips: Tilsæt lidt mere fond, hvis retten bliver for tør.