Se her hvordan du laver koteletter og en lækker majssalat -
alt sammen på grillen. Det er altid tid til at grille
Personer: 4. Forberedelse: 35 min. Tilberedning: 15-20 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C
# Ingredienser
4 Svinekoteletter med skaft á 250 g
Marinade:
2 fed hvidløg
1 dl olie
1 habanero-chili
1 bundt basilikum
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 spsk lys honning
2 spsk flagesalt
1 spsk groft kværnet peber
Majssalat:
4-5 majskolber
2 forårsløg
1 frisk chili
1 lime
persille
olie
salt og peber
*
I køkkenet
Snit habanero-chili, hvidløg og basilikum fint.
Bland det sammen med de øvrige ingredienser til en marinade.
Mariner koteletterne i marinaden i minimum 30 min.
Snit forårsløg og persille fint.
Find de øvrige ingredienser frem. Halver limen.
Skær de grillede majskorn fra kolben i en skål, og vend det
med forårsløg, hakket, grillet chili (uden skind), persille samt limesaft fra
den grillede lime.
Smag til med salt og peber.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Sæt støbejernsristen i, og lad den blive godt varm.
Grill majskolberne på alle sider ved direkte varme.
Læg dem herefter ud på grillristen på indirekte varme i ca.
10 min.
Grill imens chilien til skindet bliver mørkt og fjern
skindet.
Grill lime på skindfladen.
Grill koteletterne ca. 3-4 min på hver side ved direkte varme på
støbejernsristen.
Kernetemperatur: 68° C