Ribben er specielt velegnede til frugtbaserede saucer, og
disse caribisk inspirerede ribben er ingen undtagelse. Synd og skam hvis du
ikke smager dem. Giver 4-8 portioner
# Ingredienser
4 rækker svineribben a 450-500 g
TIL RUBBEN:
50 g farin
50 g sukker
2 spsk kryddersalt
2 spsk hvidløgssalt
2 spsk sellerisalt
2 spsk chilipulver
2 spsk friskkværnet sort peber
1 tsk allehånde
1 tsk stødt ingefær
½ tsk cayennepeber
¼ tsk stødte nelliker
⅛ tsk muskatblomme
TIL GLASERINGEN:
2¼ dl guavapasta eller frugtpuré, fx mango eller blomme
½ dl honning
½ dl friskpresset appelsinsaft
2 spsk sojasauce
2 spsk friskpresset limesaft
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt allehånde 1 tsk havsalt
½ tsk hvid peber
* Tilberedning
1 Kom ingredienserne til rubben i en mellemstor skål og
bland dem godt.
Kom dem i en lufttæt beholder og sæt dem til side.
2 Kom alle ingredienserne til glaseringen i en lille gryde
og
kog dem over middel varme under stadig piskning.
Kog i ca. 10 min til ingredienserne er kogt sammen.
Sæt dem til side.
3 Fjern membranen fra bagsiden af ribbenene.
Gnid begge sider af rækkerne med rubben.
Grill dem over middel varme under låg og
med kødsiden nedad i 4-6 timer.
Vend dem efter 2 timer og derpå igen efter 1 time.
4 Når du skal prøve om de er færdige, tager du to ribben
ved siden af hinanden og trækker dem fra hinanden.
Hvis de let går fra hinanden, er de næsten færdige.
Pensl begge sider med glaseringen, steg videre i 10-15 min
og gentag processen.
5 Lad ribbenene hvile i 10-15 min før de udskæres i stykker
før serveringen.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------