Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
4 svinekoteletter
med skaft
4 spsk mørk muscovado-sukker (se info her)
4 spsk appelsin- eller
ananasjuice
2 spsk Jamaica rom
1 spsk kokosmel
½ tsk stødt kanel
diverse grøn salat, som tilbehør
Kokos ris:
225 g basmatiris
4½ dl vand
1½ dl kokosmælk
4 spsk rosiner
4 spsk ristede
jordnødder eller cashewnødder
2 spsk kokosmel,
ristet
salt og peber
* Tilberedning
1 Puds evt.
overflødigt fedt af koteletterne og læg dem i et fladbundet fad (ikke metal).
Kom sukker, frugt
juice, rom, kokosmel og kanel op i en skål, og rør til sukkeret er opløst.
Fordel marinaden
over kødet, dæk med film og stil det på køl i mindst 2 timer, eller gerne
natten over.
2 Varm grillen godt
op.
Tag kødet op af
marinaden, men stil den til side til senere.
Grill koteletterne i
15-20 min.
Pensl flittigt med
marinaden undervejs.
3 Lav i mellemtiden
kokosrisen
Skyl risene i
rindende koldt vand, kom dem op i en gryde sammen med vand og kokosmælk og
bring det langsomt i kog.
Rør rundt, læg låg
på og skru ned for varmen.
Lad risen simre i 12
min, eller til den er mør, og væden er absorberet.
Løsn risene ved at røre igennem dem med en gaffel.
4 Vend rosiner og
nødder i risen, krydr med salt og peber og drys kokossen over.
Anret koteletter og
ris på varme tallerkener og server straks med diverse grøn salat til.