Så blev det til hjemmelavede burger - cajun style! Med æble,
løg og kartoffel. Et lille tip ... Cajunmix passer til vores smag
Til 4-6 personer
# Ingredienser
225 g søde kartofler, skrællede og i tern
450 g svinekød, friskhakket
1 granny smith-æble eller et andet syrligt æble, skrællet og
revet
2 tsk cajunkrydderi
2 løg
1 spsk frisk koriander, fintsnittet
2 spsk solsikkeolie
8-12 skiver mager bacon
salt og peber
Tilbehør:
4-6 burgerboller
salatblade
*
I Køkkenet
Kog de søde kartofler i en gryde letsaltet kogende vand i
15-20 min, eller til de er møre.
Lad dem dryppe godt af, mos dem og stil dem til side.
Kom kødet op i en skål, tilsæt kartoflerne, revet æble og
cajunkrydderi.
Riv 1 af løgene og tilsæt det sammen med salt og peber efter
behag og frisk koriander.
Ælt det godt sammen og form farsen til 4-6 lige store
burgere.
Dæk med film og stil på køl i 1 time.
Skær resten af løget i skiver.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Varm 1 spsk af olien op på en pande.
Tilsæt løget og steg det ved svag varme i 10-12 min under
omrøring, til det er blødt.
Tag panden af grillen og stil den til side.
Pak burgerne ind i 2 skiver bacon hver.
Steg burgerne på grillristen i 4-5 min på hver side, eller
til de er gennemstegte.
Flæk og lun bollerne og læg dem sammen med salatblade,
burgere og stegte løg.