Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld burger
❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4-6 personer
# Ingredienser
450 g skinkeschnitzel, i tern
3 spsk engelsk appelsinmarmelade
2 spsk appelsinsaft
1 spsk balsamico
225 g pastinak, i store stykker
1 spsk appelsinskal, fintrevet
2 fed hvidløg, knuste
6 forårsløg, fintsnittede
1 lille courgette (175 g), revet
1 spsk solsikkeolie
salt og peber
Tilbehør:
salatblade
4-6 burgerboller
*
I Køkkenet
Kom kødet op i en fladbundet skål.
Varm marmelade, appelsinsaft og balsamico op i en lille
gryde under omrøring, til marmeladen er smeltet.
Fordel marinaden over kødet.
Dæk med film og stil det på køl i mindst 30 min - gerne
længere.
Tag kødet op, men gem marinaden.
Hak kødet igennem en kødhakker eller i en foodprocessor og
kom det op i en stor skål.
Kog i mellemtiden pastinakken i en gryde saltet vand i 10-15
min, eller til den er mør.
Hæld vandet fra, mos pastinakken og kom massen op til kødet.
Tilsæt appelsinskal, hvidløg, forårsløg og courgette, og
krydr med salt og peber.
Ælt farsen godt og form den til 4-6 burgere.
Dæk med film og stil dem på køl i mindst 30 min.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og læg dem på grillen.
Grill dem i 4-6 min ved jævn-stærk varme.
Kog marinaden igennem i 5 min og hæld den i en lille skål.
Flæk og lun bollerne og læg dem sammen med salatblade og
burgere.
Server straks med marinaden til.