Logo

Spidstegt oksefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidstegt oksefilet

 

Oksefilet er et af de bedste stykker kød fra oksen, og har en kortere tilberedningstid end for eksempel culotte eller højreb. Her er opskriften på oksefilet i grill.


Spidstegt oksefilet

2 kg oksefilet med fedt på snøres og sættes på roterende spid.

Pensles med olie, evt. tilsat finhakkede, grønne peberkorn.

Oksefileten brunes først tæt ved gløderne ca. 5 min.

Derefter rykkes spiddet lidt væk fra gløderne.

Kødet steges ca. 20-30 min. i alt, afhængigt af tykkelsen, kvalitet, hvor rødt du ønsker kødet samt grillens varme.

Kødet pensles med olie under stegning og drysses et par gange med salt.

Lad kødet trække 10 min. på et bræt inden udskæring.

Serveres med brøndkarse, bagt kartoffel med hvidløgssmør og evt. grøn salat.

 

ALTERNATIV

 

Marineret oksefilet

Læg kødet på et dybt fad eller i en frysepose.

Pisk en marinade sammen og hæld den over kødet.

Lad det trække 4-6 timer. Vend kødet et par gange.

 

Tag kødet op, stryg det meste af marinaden af.

Læg kødet på den forvarmede grill og steg som ovenfor.

Vend dem ofte og pensl hver gang med marinaden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her