Roastbeef på grillen er superlækkert! Så enkelt kan det
siges. Få inspiration til hvordan du også lykkes med det på din grill. Opskriften
er her ...
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 1 time og
15 min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr:
Rotisseri.
# Ingredienser
1 roastbeef a 2-3 kg
salt og peber
3-4 stilke frisk rosmarin
1 dl neutral olie
*
I køkkenet
Puds kødet af, og drys godt med salt og peber.
Bind kødet op med kødsnor og sæt stegen på spiddet.
Skyl rosmarinen og pil bladene af.
Blend rosmarinbladene med olie, salt og peber.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte varme, ca. 185 °C.
Sæt spiddet med roastbeefen i motoren, tænd, og læg låget på grillen.
Lad nu stegen grille i 1 time.
Tag så låget af, og pensl med jævne mellemrum kødet med rosmarinolie over en
periode på 15 minutter.
Når stegen når en kernetemperatur på ca. 50 °C, tager du den af.
Lad den hvile utildækket på et skærebræt i 15-20 minutter,
pak den så ind i folie, og lad den trække 15 minutter mere, inden du skærer
skiver af kødet.
Hviletiden er vigtig, da den får saften til at trænge
tilbage ind i kødet, så du får et mere saftigt resultat.
Server bådkartofler eller hasselback kartoflerne til sammen
med bearnaise, rosmarin gulerødder og ærter