Panang karry er en af de mest elskede karryretter fra det
thailandske køkken. Her er en nem og autentisk opskrift med oksekød.
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let.
Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Støbejernswok eller -gryde
# Ingredienser
800 g mørt oksekød i strimler eller skiver
10 kaffir limeblade
olie
3 spsk panang karrypasta
2 dåser kokosmælk
3 dl vand
4 tsk sukker
4 tsk fiskesauce
1 rød chili
I køkkenet
Skær limebladene i strimler. Rens chilien, fjern frøene og
skær den i tynde strimler.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme. Sæt støbejernswokken
på risten, og lad wokken varme godt op.
Hæld olie i wokken, og tilsæt kødet, når olien er varm.
Brun kødet i et par min., og tilsæt karrypasta.
Svits ganske kort, og tilsæt en halv dåse kokosmælk.
Svits i yderligere 2 min.
Hæld herefter resten af kokosmælken, vand, limeblade, sukker
og fiskesauce i gryden.
Bring blandingen i kog, og lad retten simre i 20-30 min.
Tilsæt chilistrimler inden servering.
Server retten med jasminris.