En klassisk burger smager dejligt og er nem at lave! Hvis du
vil pimpe din burger lidt op, kan du fx komme ost eller chili-mayo i.
Til 4-6 personer
# Ingredienser
450 g magert oksekød, friskhakket
1 løg, revet
2-4 fed hvidløg, knuste
2 tsk grov dijonsennep
2 spsk (oliven)olie
450 g løg, i tynde ringe
2 tsk rørsukker
peber
4-6 burgerboller
*
I køkkenet
Kom det hakkede kød, løg, hvidløg, sennep og peber i en stor
skål og ælt det godt sammen.
Form farsen til 4-6 lige store burgere, dæk dem til og stil
dem på køl i 30 min.
Kan laves i køkkenet eller ved grillen:
Varm olien op på en tykbundet pande.
Tilsæt løgene og steg dem ved svag varme i 10-15 min, eller
til løgene er fint lysebrune.
Tilsæt rørsukkeret og steg videre i 8 min.
Vend ofte i dem undervejs.
Lad løgene dryppe godt af på et stykke køkkenrulle og hold
dem varme.
Ved grillen
Varm grillen godt op.
Grill burgerne på risten i 3-5 min på hver side, eller til
de er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.
Lun de flækkede boller på grillen, læg dem sammen med burgeren
og løgene og server straks.