Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er
beregnet til 4 personer
#
1 flank steak, ca. 1,2 kg
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 stk ingefær, ca. 5 cm
2 spsk koriander, hakket
4 spsk teriyakisauce
1 dl rødvin
1 dl rapsolie
salt og peber
*
Pil og hak løg, hvidløg og ingefær og kom det i en skål
sammen med koriander.
Tilsæt teriyakisauce, rødvin og rapsolie og lad flanksteaken
marinere heri i køleskabet i mindst 12 timer.
Tag kødet ud af marinaden og dup det tørt.
Gør grillen klar og grill steaken ved høj varme i 12
minutter på hver side.
Til slut pakkes kødet ind i alufolie og hviler i 5 minutter,
før det skæres i tynde skiver på tværs og serveres
Tip til tilbehør: Grillede artiskokker
#
4 friske artiskokker
2 fed hvidløg
300 g fetaost
2 citroner, saften af
½ dl hvidvin
havsalt og sort peber, stødt
*
Skyl artiskokkerne, fjern stokken og skær den øverste
fjerdedel af.
Løsn de inderste blade og udhul artiskokkerne med en ske.
Pil hvidløget og hak det.
Smuldr fetaen og bland med hvidløget.
Kom en fjerdedel af fyldet i hver artiskok og dryp med
citronsaft og hvidvin.
Krydr godt med salt og peber og pak artiskokkerne stramt ind
i alufolie.
Bag pakkerne i 25 minutter ved ca. 200 °C på grill eller i
ovn.