En burger med hele "svineriet" - så bliver dagen
reddet af grillen
Personer: 4. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 10 min.
Grillmetode: Direkte.
Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Let Grilltemperatur:
250 °C Kernetemperatur: 75 °C
# Ingredienser
800 g hakket oksekød
½ spsk spidskommen
1 tsk groftkværnet peber
1 tsk havsalt
4 skiver cheddar ost
4 burgerboller
BBQ-sauce
burgerfyld (fx salat, tomater og/eller syltede agurker)
*
I køkkenet
Rør oksekød, spidskommen, peber og salt sammen i en stor skål.
Del farsen i fire lige store portioner, og form hver portion
til en kødbolle.
Læg hver kødbolle i burgerpresseren, og lav burgerbøffer.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte varme, ca. 250 °C.
På en kulgrill skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til en hel
grillstarter.
Sæt støbejernsristen på, og lad den forvarme.
Grill bøfferne, indtil de er færdige (ca. 3 min. på hver
side).
Saml burgerne med hele "svineriet" (burgerfyldet).
Tips: Læg ost på
bøfferne, lige inden du tager
bøfferne af grillen, så osten
kan nå at smelte.