Hvorfor smager alting bedre når det er lavet på en grill? -
svaret findes først når du prøver selv ...
Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Pande
og burgerpresser
# Ingredienser
1 kg hakket oksekød
1 bdt forårsløg
2 løg
1 bdt ramsløg
3 dl oksebouillon
1-2 dl fløde
50 g smør til stegning
*
I køkkenet:
Form 4 bøffer á 250 g pr. bøf med burgerpresseren.
Skær forårsløg, zittauerløg og ramsløg i tynde skiver.
Ved grillen:
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Placer panden på grillristen, og varm panden op i ca. 5 min.
Smelt smørret, og steg løgene klare i smørret.
Læg dem til side.
Steg bøfferne i ca. 6-8 min. på begge sider.
Kog panden af med 3 dl oksebouillon og 1-2 dl fløde.
Tilsæt salt og peber og jævn saucen efter smag.
Tips: Server retten med kogte kartofler og lidt surt fx
rødbeder eller asier.