Har du ledt efter en god bønne burgeropskrift! Selv om du ikke
er vegetar, men blot ønsker at prøve noget nyt, så er dette netop din mulighed.
Vent ikke med at prøve ...
Til 4-6 personer
# Ingredienser
300 g cannellinibønner fra dåse, afdryppede
300 g blackeyed beans fra dåse, afdryppede
300 g røde kidneybønner fra dåse, skyllede og afdryppede
1 frisk rød chili, uden kerner
4 skalotteløg, i kvarte
2 stilke bladselleri, grofthakkede
50 g frisk fuldkornsrasp
1 spsk frisk koriander, fintsnittet
2 spsk fuldkornshvedemel
2 spsk solsikkeolie
salt og peber
4-6 burgerboller
Grøn mayo:
6 spsk god mayonnaise
2 spsk persille eller mynte, fintsnittet
1 spsk hakket agurk
3 forårsløg. fintsnittede
*
I Køkkenet
Kom bønner, chili, skalotteløg, bladselleri, rasp, koriander
samt salt og peber op i en foodprocessor og blend det godt sammen ved hjælp af pulsknappen.
Form farsen til 4-6 lige store burgere, vend dem i mel, dæk
med film og stil dem på køl i 1 time.
Maya: Kom mayonnaise, persille eller mynte, agurk og
forårsløg op i en lille skål og rør det sammen. Dæk med film og stil på køl.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
5-6 min på hver side, eller til de er rygende varme.
Server i de lune boller og med den grønne maya til.