Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Pia Jensen
fra Taastrup. Se opskriften på blåbærpie her. Vi siger mange tak og giver
opskriften videre
Personer: 4. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: 50/50. Sværhedsgrad: Middel.
Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Bagesten, små forme fx Le Creuset
# Ingredienser
Topping:
1½ dl hvedemel
2 dl brun farin
2½ dl havregryn
1½ dl malede mandler
1 tsk kanel
100 g smeltet smør
Fyld:
2 bananer
300 g blåbær
1 dl brunt sukker
2 tsk Maizena mel
Tilbehør:
Vaniljeis eller cremefraiche 38%
lidt sukker
vanilje
*
I køkkenet
1. Bland alle ingredienserne til toppingen i en skål.
Opbevar den koldt, til den skal bruges.
2. Fjern skrallen fra bananerne og skær dem i skiver.
Skyl blåbærrene.
Hæld nu både bær og bananskiver i en tærteform eller fordel
dem i portionsformene.
3. Bland maizena med sukkeret, og strø nu blandingen over
frugterne.
4. Fordel toppingen over frugterne, og lad formen eller
formene stå koldt, til de skal på grillen.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til 50/50-grillmetode.
Bruger du kulgrill, skal du tænde den op med en grillstarter
fyldt med klargjorte briketter.
Læg bagestenen på ved direkte varme, og lad den blive varm
under låg.
2. Sæt tærteformen eller de små portionsforme på bagestenen,
læg låget på grillen, og bag pien/pierne i 20-30 minutter, til toppingen er
blevet sprød.
Hvis toppingen begynder at blive mørk, kan du flytte bagestenen over på indirekte
varme.
Tag pien/pierne af grillen og servér med vaniljeis eller cremefraiche,
som du pisker op med lidt sukker og vanilje.