Det magre, faste
hjortekød behøver langsom tilberedning, hvis det ikke skal tørre ud. I denne opskrift
marineres kødet, som derefter grilles tæt indpakket i stanniol for at bevare det
saftigt.
6-8 personer
# Ingredienser
1 hjortekølle ca. 3
kg, udbenet og afpudset
vegetabilsk olie
eller til pensling
Tranebær med
appelsin og chili salsa (opskrift)
KOGT VILDTMARINADE
½ flaske fyldig
rødvin
4 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
1 spsk rødvinseddike
1 stor gulerod,
skrællet og hakket
1 stort løg, i
skiver
1 hvidløgsfed, i
skiver
1 tsk salt
1 friskt
laurbærblad, halveret
1 visk friske
krydderurter, fx
persille, timian og
rosmarin, bundet sammen
8 enebær, let knuste
8 sorte peberkorn,
let knuste
# Tilberedning
1. Dagen i forvejen
forberedes vildtmarinaden.
Kom vin, olie,
vineddike, gulerødder, løg, hvidløg og
salt i en gryde ved
høj varme.
Bring det i kog og
skum overfladen.
Skru ned for varmen,
rør de resterende ingredienser i og
lad det simre uden
låg i ca. 15 min.
Fjern gryden fra
varmen og lad marinaden blive kold.
2. Åbn køllen, så
den bliver flad; skær om nødvendigt i kødet.
Kom kødet i et
glasfad og hæld marinaden over.
Dæk det til og lad
kødet marinere natten over i køleskabet.
Før køllen lægges på
grillen, skal den have stuetemperatur.
3. Næste dag
forberedes en udendørs trækulsgrill, gas eller
elektrisk barbecue.
Sæt risten ca. 15 cm fra varmen.
4. Tag køllen op af
marinaden.
Læg den på
dobbeltlagt stanniol, som er stort nok til at dække
kødet hele vejen
rundt. Fold stanniolkanterne op.
Hæld 1-2 dl af
marinaden over.
Pak stanniolen
omkring køllen, så væsken ikke kan løbe ud.
5. Læg
stanniolpakken på risten og grill den i ca. 45 min.
Vend pakken hvert 8.
min.
Fjern pakken fra
grillen og flyt risten op i højeste position.
Pensl grillristen
med olie.
6. Tag forsigtigt
kødet ud af stanniolen, så saften bevares.
Sæt køllen på
grillen i ca. 5 min.
Vend den et par
gange til den er brunet.
Hæld kødsaften på en
lille pande og bring den i kog i ca. 3 min,
enten på grillen
eller på komfuret.
Læg kødet på et
serveringsfad og lad det hvile i 5 min.
Skær det i tynde
skiver og væd med lidt af marinaden.
Serveres med Salsa. (opskrift)
Se alle de bedste opskrifter med Vildt
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk